"Overzicht
creëert
vooruitgang"

Mogelijkheden bij HC&B:


 

Lifecoaching 

De persoonlijke ontwikkeling staat hierbij centraal.

 

(Loopbaan)begeleiding 

De werkgerelateerde ontwikkeling staat centraal.

 

Teamcoaching 

Draait om de vraag wat nodig is en hoe dit aangepakt kan worden.

 

Communicatie

Trainingen ter verbetering van onderling inzicht en groei.

 

Aanzet tot (spirituele) groei 
Ruimte durven geven aan ...

 

Maatwerk

In goed overleg wordt tevens zorgvuldig maatwerk geboden.

Over HC&B


Eigenaar van Houkema Coaching en Begeleiding is Taco Houkema
- Onderwijsvernieuwer, verbinder, rolmodel, stemacteur, spreker, mensenmens -
 

Over Taco Houkema: “Ik begon mijn professionele loopbaan als groepsleerkracht in het basisonderwijs. Na het volgen van een tweejarige opleiding tot schoolleider en het bekleden van de functie van adjunct-directeur op een school, ben ik vanaf 2002 directeur geweest op verschillende scholen, waarbij ik tevens verschillende keren interim-werk heb opgepakt. Tevens coördineerde ik jarenlang het invalwerk en een vervangingspool voor 22 scholen. 
Momenteel ben ik naast het werk voor HC&B, ook werkzaam als directeur op 2 basisscholen (in Almen en Harfsen). Als hobby heb ik onder andere ruim 15 jaar bij verschillende radiostations gepresenteerd, reclames ingesproken en wat kleine rolletjes op televisie gespeeld (Nu bijvoorbeeld nog te boeken als stemacteur voor bijvoorbeeld commercials via www.intervoiceover.com - stem 11233). 
Vanaf de zomer van 2017 ben ik voor presentaties over (onderwijs)vernieuwing of maatschappelijke verbinding en als gastspreker te boeken via het Rolmodellenbureau in Den Haag: www.rolmodellenbureau.nl/taco-houkema
Mensen typeren me vaak als iemand die een coachende, dienende leiderschapsstijl toepast. Iemand die zijn gevoelskant goed heeft ontwikkeld en die anderen herkent in zijn/ haar hoog gevoeligheid.
De mens staat altijd centraal en vormt voor mij de kern van een organisatie. Mensen in deze snel veranderende wereld verder op weg helpen om zelf richting aan hun werk of leven te kunnen geven, natuurlijk binnen verantwoorde grenzen, is een belangrijke drijfveer. Daarbij zijn openheid en transparantie kernbegrippen. In februari 2012 startte ik, naast het werk in het onderwijs, met Houkema Coaching en Begeleiding. Dit, omdat steeds meer mensen in deze voor velen soms hectische en verwarrende tijden op mijn pad komen met een hulpvraag. Hen middels coaching, begeleiding, sparren of trainen verder mogen helpen, zie ik als een fantastische ervaring en als een belangrijk doel in deze fase van mijn leven.”

Respect en wederzijds vertrouwen staan altijd centraal bij het al dan niet accepteren van een opdracht. Bovendien bepaal je altijd je eigen grenzen!

HC&B heeft verschillende netwerken opgebouwd, waardoor tevens de expertise van anderen kan worden aangewend.

Voorbeelden van eventueel in te schakelen mensen als aanvulling zijn:

- Een collega trainer of coach, een acteur of actrice, een videobegeleider of een outdoor - professional

Wil je meer weten over wat HC&B voor je kan betekenen? Neem dan eens rustig, uiteraard geheel vrijblijvend, contact met me op. In de meeste gevallen worden er voor een eerste afspraak geen kosten in rekening gebracht. Houd er overigens rekening mee dat er periodes zijn dat ik geen tijd kan vrijmaken voor coaching activiteiten in verband met het werk als directeur binnen het basisonderwijs op verschillende scholen.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

"Liever gezamenlijk dan alleen" - De georganiseerde Koningsroute in 2013 was hier een goed voorbeeld van. Taco Houkema was hier als coördinerend directeur vanuit het basisonderwijs, mede organisator van. Zie: http://www.youtube.com/watch?v=umrkn90qYOU Het initiatief won de Provinciale prijs, een ontmoeting met het nieuwe Koninklijk paar in Overijssel. Een voorbeeld van Verbinding, waar HC&B voor staat!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een mooi artikel over onderwijsvernieuwing op één van de scholen waar ik werkzaam ben: http://www.kpcgroep.nl/kpc-groep/nieuws/po-werken-met-kernconcepten.aspx 

Inloggen  |  Copyright © 2021 HC&B Coaching en Begeleiding